Manja slova Veća slova RSS
>

Predstavnici Uprave za imovinu učestvovali na konferenciji mreže BARIN

Predstavnici Uprave za imovinu učestvovali  na konferenciji mreže BARIN
Datum objave: 22.09.2017 10:42 | Autor: Uprava za imovinu

Ispis Štampaj stranicu


TAIEX Radionica o Upravljanju Zaplijenjenom i Konfiskovanom Imovinom organizovana u saradnji sa Kosovskom Agancijom za Upravljanje Zaplijenjenom i Konfiskovanom Imovinom (AMSCA) održana je u Prištini u hotelu Afa 18. i 19. septembra 2017.godine.


Ovo je drugi sastanak mreže BARIN, čiji je domaćin bila Kosovska Agencija za upravljanje zaplijenjenom i konfiskovanom imovinom, podržana od strane Kancelarije Evropske Unije na Kosovu.

Na konferenciji, stručnjaci iz jurisdikcija u regionu su diskutovali o najboljim praksama i produbili regionalnu saradnju u oblasti zaplijene, konfiskacije i upravljanju imovine proistekle iz krivičnog djela.

Iz Crne Gore konferenciji su prisustvovali predstavnici Uprave za imovinu- Emir Dacić, pomoćnik direkotora, kao i samostalni savjetnici Marija Ivanović i Anica Vučeković, dok je iz Specijalnog Državnog Tužilaštva predstavica bila savjetnica Mira Cerović. Na konferenciji je prezentovan način pokretanja i rukovodjenja finansijskom istragom kao i način upravljanja oduzetom imovinom u Crnoj Gori.